Lademoen Kunstnerverksteder i Trondheim, Norway
 
     
 
til startsiden LKV Lademoen Kunstnerverksteder Faglig aktivitet LKV Kunstnere ved LKV Verkesteder ved LKV Gjestekunstnere ved LKV Babel visningsrom for kunst Nyhetsarkiv LKV
 
     
 
  Du er her: Startsiden       
 
     
 
 
VERKSTEDER
Datarom LKV
Foto/mørkerom LKV
Grafikkverksted LKV
Metallverksted LKV
Prosjektrom LKV
Treverksted LKV
Uteverksted LKV
Videorom LKV
  Et tilbud til alle fagfolk
Verkstedene ved LKV er et tilbud til alle som arbeider profesjonelt med kunst, - uansett kunstart, sjanger, medium eller teknikk.

HVEM KAN LEIE
For å kunne leie verksted må du være yrkesaktiv innen en av kunstartene og kunne bruke maskiner og utstyr. LKV har ingen ressurser til daglig drift av verkstedene, slik at det forutsettes at du har erfaring og behersker utstyret i de enkelte verkstedene. Arbeid gjøres på eget ansvar. MEN – det er mulig å leie/kjøpe faglig bistand/assistanse etter behov. Ta direkte kontakt med kunstner eller spør Kristina på kontoret om hvem som kan hjelpe deg. Tlf. (47) 949 78 301 eller epost: lademoen@online.no.

OM FELLESVERKSTEDENE
Det er f.o.m. 1993 - 2006 investert i utstyr for ca. 3.6 millioner kroner på verkstedene. Pengene har kommet fra Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Norsk kulturråd og Norske Grafikeres fond. Investeringstilskuddene er brukt til innkjøp av nødvendig maskinelt utstyr som enkeltkunstnere ikke har økonomi eller rom til å anskaffe på egen hånd. Vanlig håndverktøy må brukerne ha selv.

Det var leietakernes eget valg å sette av store arealer i huset til fellesverksteder og prosjektrom. Tanken bak denne disponeringen var både leietakernes behov for gode arbeidsforhold og idéen om å etablere et senter hvor kunstnere kan ha tilgang til verksteder for alle medier og teknikker - for dermed å gjøre det mulig å arbeide parallellt med kombinasjoner av ulike teknikker samtidig.

Alt utstyr på alle verksteder eies idag av Stiftelsen Lademoen Kunstnerverksteder. Verkstedene er åpne for alle leietakerne - som både betaler husleien for arealene og en obligatorisk årlig brukeravgift (til vedlikehold og forsikring) for å få tilgang til verkstedene. Verkstedene er også åpne for alle utenfor LKV som arbeider profesjonelt med kunst av ulike slag. Leieprisen er satt lavt med tanke på brukergruppens betalingsevne.

Alle fellesverkstedene bortsett fra data- og videoverkstedet ligger i kjelleretasjen, som et fundament for hele LKV. Her ligger verkstedene for tre og metall, grafikkverkstedet og mørkerommet for foto i svarthvitt og farge.Alle verksteder (unntatt data/film/video) og prosjektrommene har tilknytning til trykkluftanlegg. Se plantegning/fotos (= verkstedene (inne+ute)/prosjektrom

 


PRISER – VERKSTEDSPLASS

Kr. 300 pr dag , kr. 800 pr uke. Dette gjelder alle verksteder unntatt video/data. Maks leieperiode vanligvis 3 uker. Perioden kan forlenges hvis ingen andre står på venteliste.

PRISER – PROSJEKTROM

Lille-prosjektrom - Kr. 300 pr dag , kr. 800 pr uke.
Store-prosjektrom - Kr. 300 pr dag, kr. 800 pr uke.

PRISER – FAGLIG BISTAND
Avtales med hver enkelt.
Leie av tekniker/assistent video/data: pr time kr. 150, leie av videokamera 1 døgn kr. 500

PRISER – VIDEO/DATA
Dataverksted: kr. 50 pr time, kr. 500 medlemskap i 6. måneder . Dette gir fri adgang til dataverksted (ekstra betaling ved bruk av Internett og printer).
Videoredigering/Avid: kr. 100 pr time (min. 2 t), kr. 500 pr dag (10-16).

 

FAGLIG BISTAND
Ta direkte kontakt med kunstner eller spør Kristina på kontoret, hvem som kan hjelpe deg. Tlf.(47) 949 78 301 eller e-post: lademoen@online.no

ETASJETEGNINGER

(last ned PDF format)


 
         
             
 
 
 

Redaktør: Kristina C. Karlsen, daglig leder LKV i Trondheim. Tlf. (47) 73 51 35 15, mobil (47) 472 72 977, epost: lademoen@online.no