Lademoen Kunstnerverksteder i Trondheim, Norway
 
     
 
til startsiden LKV Lademoen Kunstnerverksteder Faglig aktivitet LKV Kunstnere ved LKV Verkesteder ved LKV Gjestekunstnere ved LKV Babel visningsrom for kunst Nyhetsarkiv LKV
 
     
 
  Du er her: Startsiden       
 
     
 
 
GJESTEKUNSTNERE
Arkiv Gjestekunstnere LKV
Gjesteatelier LKV
Gjesteleilighet LKV
Kart
Navneliste gjestekunstnere LKV
S°knadsskjema LKV
 
  Kunstnerutveksling – Res Artis
LKV er medlem av den internasjonale nettverks-organisasjonen Res Artis. En organisasjon av institusjoner med gjesteatelierer. Res Artis har base i Amsterdam og medlemmene består av kunstnersentre og kunstnerorganisasjoner som oppfordrer til utvikling av samtidskunst gjennom utveksling av kunstnere.

babel LKV
Hideki Kanno: Communication Studies

LKV OG GJESTEKUNSTNERE
Gjesteatelierene er en svært viktig del av LKV. For mange kunstnere er det å reise og møte nye mennesker og miljøer en del av den kunstneriske utviklingen. Og for kunstnerne i Trondheim er det viktig å få kontakter i andre land og å bli kjent med andre arbeidsmåter og holdninger.

Årlig kommer et sted mellom 10 - 15 gjestekunstnere til LKV fra hele verden, og alle får tilbud om å presentere sine arbeider i en utstilling på Babel og/eller ved diasforelesning for kunstnere og andre som inviteres til LKVs arrangementer. Siden 1996 har 210 kunstnere fra 35 ulike land hatt arbeidsopphold på LKV.

Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune finaniserer gjestekunstnerordningen ved LKV.

FASILITETER
LKV rommer 2 gjesteatelier (50 m2, takhøyde 3,8 m) og to gjesteleiligheter i et nabobygg. Leilighetene har plass til to personer hver. Se bilder. Atelierene har noe håndverktøy (hammer, sag, skrujern, stiftepistol mm.) Gjesteleilighet i andre etg er en ettroms leilighet og gjesteleilighet i første etasje er en toroms leilighet. I begge leilighetene finnes det utstyrt kjøkken med kjøleskap og komfyr, sovesofa, dine, sengetøy, håndklær, TV, DVD, telefon. Gjestekunstnere får tilgang til verkstedene mot å betale en avgift på kr 600 (gjelder ikke videoverkstedet).

SØKNADSPROSESS
Tilbudet utlyses hvert år, med søknadsfrist 1 juni. LKVs egen valgkomité avgjør hvem som får gjestekunstneropphold. Gjestekunstnerne velges ut etter søknader med dokumentasjon av kunstnerisk arbeid. Alle billedkunstnere med minimum fire års kunstfaglig utdanning og som ikke bor i Trondheim kan søke.

Valgkomitéen består av en billedkunstner fra Kunstakademiet i Trondheim (NTNU), en fra TBK (Trøndelag Bildende Kunstnere) , en representant fra Husrådet ved LKV og en eller to medlemmer fra Babelkomitè.

LKV gir ingen stipend til gjestekunstnere. Gjestekunstnere får gratis leilighet og atelier på 50 kvm, i en periode på 1 - 2 måneder .

HVORDAN SENDE SØKNAD
Det er to måter å søke på. Velg enten 1. eller 2.

Enten 1. Fyll ut onlineskjema som ligger her og send dokumentasjon på kunstnerisk virke og CV i vanlig post.

Eller 2. Last ned søknadsskjema som PDF format eller Word (.doc), skriv ut og send alt samlet i vanlig post. Adresse: Lademoen Kunstnerverksteder, Mellomveien 5, 7042 Trondheim, innen 1. Juni. OBS! For å åpne søknadsskjema trenger du Acrobat Reader. Last ned gratis her. Får du problemer ring

tlf (47) 949 78 301 eller send en e-post til lademoen@online.no.

(Last ned søknad i Word .doc)(Last ned søknad i PDF format)

 

 

babel LKV


 

 

 
         
             
 
 
 

Redaktør: Kristina C. Karlsen, daglig leder LKV i Trondheim. Tlf. (47) 73 51 35 15, mobil (47) 472 72 977, epost: lademoen@online.no