Lademoen Kunstnerverksteder i Trondheim, Norway
 
     
 
til startsiden LKV Lademoen Kunstnerverksteder Faglig aktivitet LKV Kunstnere ved LKV Verkesteder ved LKV Gjestekunstnere ved LKV Babel visningsrom for kunst Nyhetsarkiv LKV
 
     
 
  Du er her: Startsiden       
 
     
 
 
FAQ
 
 
 
  Mest vanlige spørsmål og svar
Her finner du forhåpentligvis svar på det du lurer på vedrørende LKV. Eller ring Kristina 949 78 301.


KUNST/KUNSTNERE
1. Hva er LKV og hvem arbeider der?
LKV (Lademoen Kunstnerverksteder) er et arbeidsfelleskap for billedkunstnere i Trondheim. Med totalt 38 profesjonelle billedkunstnere, 2 gjestekunstnere og en daglig leder.

2. Hvor ligger LKV og hvordan kommer jeg meg dit?
LKV ligger på østsiden av Trondheim, i området Lademoen, ca fem-ti minutters gange ned til Nedre Elvehavn. (Nedre Elvehavn er Trondheim svar på Aker brygge.) LKV er en stor steinbygning, en gang den gamle Lademoen barneskole, i Lademoen park. Alle østgående busser fra sentrum stopper like ved LKV og motsatt vei tilbake til byen. Buss nr. 4 stopper like utenfor LKV, mens alle andre stopper på Buran på den andre siden av parken. Dette gjelder buss nr. 6, 7, 20, 24, 36 osv. Se kart!

3. Kan jeg kjøpe kunst der?
Ja, du kan kjøpe kunst ved LKV. Dette gjøres ved å ta direkte kontakt med den du ønsker å kjøpe kunst av. Det er ikke et felles kunstutsalg ved LKV, derimot finnes det et visningsrom for kunst (Galleri), i mellomvn. 4 (Babel), ca 100 m fra LKV. Utstillingsprogrammet får du på www.babelkunst.no. MERK! Stor sett hvis ikke kunst er merket med P.E. (Privat eie) kan du kjøpe.

4. Kan jeg komme på besøk?
Ja, ALLE er velkommen på besøk. Det beste er å ta direkte kontakt på telefon, med den du ønsker å besøke eller så kan du prøve å ringe på døra. Utgangsdørene er alltid låst, med det er en ringeklokke for hver av de fire etasjene. – Det er mange som synes det er vanskelig å komme seg inn. Dette beklager vi, men understreker samtidig at verdifullt utstyr og kunst i huset gjør det nødvendig å låse dørene. Tlf. (47) 949 78 301 eller e-post: lademoen@online.no

5. Er det mulig å få en omvisning?
Ja, ALLE er velkommen på omvisning. Tid avtales på forhånd. Pris for omvisning er:
500,- pr.time - omvisning på huset – bare verksteder, ikke atelierer.
1000,- pr.time - omvisning utført av kunstner med demonstrasjon av et verksted, evt. atelier. Tlf. (47) 949 78 301 eller e-post: lademoen@online.no

6. Hvilken type kunst lages der, hvilke teknikker og stilarter?
Det lages alle typer kunst. Tegning, maleri, foto, skulptur, film, installasjon, grafikk(silketrykk, dyptrykk, høytrikk og lito). På uteverkstedet er det mulig å lage store skulpturer.

7. Når er det utstilling?
Babel er LKVs visningsrom for kunst (Galleri). Babel er ca 100 m fra LKV. Adresse mellomvn. 4. Utstillingsprogrammet får du på www.babelkunst.no.

8. Hvor finner jeg hver enkelt kunstner?
LKV har fire etasjer. Det er kunstnere i alle etasjene. På websiden er det lagt ut etasjetegninger med navn på hver enkelt kunstner og hvor hver enkelt har ateliér. I tillegg er det en etasjeoversikt på utgangsdøra til LKV og en ringeklokke for hver etasje.

9. Er det mulig å leie en kunstner?
Ja, det er mulig å leie en kunstner. Ta direkte kontakt med den du ønsker å leie. Kontaktinfo ligger på websiden under «Kunstnere» og deretter på hver enkelt kunstner.

10. Holdes det kurs ved LKV?
LKV har flere kurs per år som er målrettet til profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere. Det er mulig at andre som jobber også profesjonelt med kunst kan melde seg på kurs. Her tenker på arkitekter, musikere, teater, forfattere. Enkelte kunstnere ved LKV holder private kurs. Ta direkte kontakt med hver enkelt, for å gjøre en avtale. Kontaktinfo ligger på websiden under «Kunstnere» og deretter på hver enkelt kunstner.

11. Kan jeg søke utstillingsplass på Babel?
Babel er først og fremst en utstillingsplass (Galleri) for LKVs gjestekunstnere og for inviterte. Foreløpig er det ikke rom for andre å søke utstillingsplass. Det siste året har 15 gjestekunstnere stilt ut på Babel. Er du gjestekunstner ved LKV, kan du benytte deg av denne muligheten hvis du ønsker. Alle billedkunstnere (ikke fastboende i Trondheim) kan søke gjestekunstneropphold ved LKV.


ATELIER/VERKSTEDER:
1. Hvem kan få plass ved LKV?
Alle profesjonelle billedkunstnere med fem års kunstfaglig utdanning, eller medlemskap i NBK/TBK. (Norske kunstorganisasjoner: NBK= Norske Billedkunstnere, TBK= Trøndelag Bildende Kunstnere)

2. Går det å framleie et atelier av en kunstner for kortere eller lengre periode?
Ja, det går hvis kunstner ønsker dette. Avtale gjøres direkte med kunstner. Merk! Det er samme kriterier til framleier, som for å søke ordinært atelier. Minst fire års kunstfaglig utdanning eller medlemskap i NBK/TBK. (NBK= Norske Billedkunstnere, TBK= Trøndelag Bildende Kunstnere)

3. Hva er størrelsen på atelierene?
Størrelsen varierer fra 12kvm til 64kvm.

4. Hva koster det å leie et atelier?
Å leie et atelier koster mellom 650,- og 1860,- pr. mnd. I tillegg må man betale diverse faste avgifter og tilskudd.

5. Kan jeg leie et prosjektrom ved LKV?
LKV har to prosjektrom (det minste har 50 kvm og det største 90 kvm). Alle profesjonelle billedkunstnere kan leie et eller begge rommene forutsatt at de er ledig. Det koster 300,- kr for en dag, 800,- kr for en uke. Max leietid tre uker. Ring Kristina (daglig leder LKV) for å undersøke ledig kapasitet. Tlf. (47) 949 78 301 eller e-post: lademoen@online.no
GJESTEKUNSTNERE:
1. Hvem kan søke opphold som gjestekunstner?
Alle billedkunstnere med minimum fire års kunstfaglig utdanning og som ikke bor i Trondheim.

2. Når søker man opphold som gjestekunster?
Frist for søknader er 1. juni hvert år. LKVs egen valgkomité avgjør hvem som får gjestekunstneropphold.

3. Hvem sitter i LKVs valgkomité?
Valgkomitéen består av en billedkunstner fra Kunstakademiet i Trondheim(NTNU), en fra TBK (Trøndelag Bildende Kunstnere) og en fra Husrådet ved LKV. Valgkomité består nå av består avAnita Wollamo(TBK), Hermann Isaksen (NTNU), dag Arve Forbergskog (Husrådet ved LKV), Margrete Abelsen(Prosjektleder på Babel) og Markus Lantto(Babelkomitè).

4. Får gjestekunstnere stipend?
LKV gir ingen stipend til gjestekunstnere. Gjestekunstnere får gratis leilighet og atelier på 50 kvm, i en bestemt perioden.

5. Hvordan er gjesteleilighetene og gjesteatelierene?
Bilder og annen informasjon er lagt ut på websiden. Gå til «Gjestekunstnere», deretter til gjesteatelier og gjesteleilighet.

6. Hva finnes i gjesteleilighetene?
Gjesteleilighet i andre etasje er ettroms og gjesteleilighet i første etasje er toroms. I begge leilighetene finnes et utstyrt kjøkken med kjøleskap og komfyr, sovesofa, dyne, sengetøy, håndklær, TV, DVD og telefon.

 

 

SØKNAD OM GJESTEKUNSTNEROPPHOLD
1. Hva skal søknaden inneholde?
Ferdig utfylt søknadsskjema sendes enten online eller på papir i vanlig post. CV sendes også på papir, sammen med video eller CD/DVD-plate til: Lademoen Kunstnerverksteder, Mellomveien 5, 7042 Trondheim, innen 1. Juni.

2. Hvordan skal vitalisten (CV) være?
Max en side med oversikt over utdanning, et utvalg separatutstillinger, et utvalg av gruppeutstillinger, offentlige utsmykkingsoppdrag, representasjon i samlinger og en kortfattet beskrivelse av ditt kunstneriske virke.
 
3. Skal jeg skrive hvorfor oppholde ved LKV er viktig for meg og hvilke planer jeg har?
Kommer du til LKV som gjestekunstner vil du bli spurt om å skrive en tekst om hvorfor og hvilke planer du har. Dette for bl.a. å legge ut på den engelske websiden til LKV.
 
4. Skal jeg skrive et kunstnerisk statement - som gir dere innsikt i hvordan og hva jeg gjør?
Kommer du til LKV som gjestekunstner vil du bli spurt om å skrive et statement. Dette for bl.a å legge ut på den engelske websiden til LKV.
 
5. Skal jeg legge ved referanser?
Nei, trenger ikke.
 
6. Hvilke måneder er mest populær og etterspurt ved LKV?
Minst populær er desember måned. I mai måned er norges nasjonaldag med 17. maifeiring, det er noen som ønsker å oppleve denne dagen. Juli og august er veldig rolig, da er det lite folk på huset. For de som vil ha arbeidsro, er det spesielt å anbefale.


  
         
             

 
 
 

Redaktør: Kristina C. Karlsen, daglig leder LKV i Trondheim. Tlf. (47) 73 51 35 15, mobil (47) 472 72 977, epost: lademoen@online.no